google
translation

Dutch English

markten

managing security small

Gezondheidszorg

Goede beveiling van privacygevoelige medische informatie is een enorme uitdaging. Dit blijkt wel uit de continue stroom van berichten in het nieuws over medische gegevens die ongewild op straat zijn komen te liggen.

Is hier een afdoende oplossing voor?

Hoewel de normenkaders voor ICT security binnen de gezondheidszorg veel aandacht krijgen (denk aan NEN7510), is de invuling ervan nog niet volledig. Dit wordt nog eens bemoeilijkt door de vele verschillende databases waarin medische gegevens worden opgeslagen. Per ziekenhuis bijvoorbeeld wordt gebruik gemaakt van zo’n 50 tot 60 verschillende informatiesystemen. Tel daarbij op het aantal koppelingen dat tussen de verschillende systemen is gebouwd en de security risico’s zijn niet meer te tellen!

Toch zijn er veel zaken op een goede manier te beveiliging, waarmee snel winst te behalen is. Hostbased Security bijvoorbeeld, de inzet van Next Generation Firewalls, een goede Antivirus- en Intrusion Prevention Oplossing, het gebruik van Proximity kaarten, het totaal van al deze deeloplossingen draagt er aan bij dat de gehele netwerkomgeving minder kwetsbaar wordt.

Ook is het gebruik van goede monitoring van essentieel belang. De Security Event & Incident Management (SIEM) oplossing van Kahuna is specifiek doorontwikkeld voor de gezondheidszorg zodat de meest waarschijnlijke risico’s zo maximaal mogelijk inzichtelijk worden gemaakt. Ook kunnen met deze tool alle benodigde rapportages in het kader van compliancy met bijvoorbeeld NEN7510 gegenereerd worden.

Kahuna - Henry Dunantstraat 36a - 3822 XE - Amersfoort - tel. +31 (0) 33 4500370 Mail 25px   LinkedIn 25px   Twitter 25px
the siem alliance founder member          nederland ict logo

kwf-logo